Cem Karagözlü'nün Yayınları
Doç.
Dr. Cem KARAGÖZLÜ’nün YAYIN LİSTESİ
TEZLER
Yüksek
Lisans: Farklı Isıl İşlem Görmüş İnek Sütlerinden
Kefir Kültürü ve Tanesi ile Üretilen Kefirlerin Dayanıklılığı ve Nitelikleri
Üzerine Araştırmalar.
E.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt
Teknolojisi Ana bilim Dalı.
1990, İzmir. (Yüksek Lisans Tezi)
Danışman: Yrd. Doç. Dr. Ergin OKTAR
Doktora:
Meyveli Yoğurt Üretimi, Meyve Karışımı Hazırlanması,
Yoğurtların Dayanma Süreleri ile Bazı Nitelikleri Üzerine Araştırmalar.
E.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü, Süt
Teknolojisi Ana bilim Dalı.
1997, İzmir. (Doktora)
Danışman: Prof. Dr. Sıddık GÖNÇ
MAKALELER
1.
GÖNÇ, S.; AKBULUT, N.;
KINIK, Ö.; KARAGÖZLÜ, C. 1990.Çiğ
Sütün Hidrojenperoksit ve Laktoperoksidaz Sistemi Aktive Edilerek Dayanıklı
Hale Getirilmesi Üzerine Bir Araştırma. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi. 27 (1)
99 - 110. (ARAŞTIRMA)
2.
KARAGÖZLÜ,
C.; OKTAR, E. 1990. Çiğ Sütlerin Depolanmasında
Laktoperoksidaz Sistemden Yararlanma Olanakları. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
27 (2) 273 - 290. (DERLEME)
3.
.GÖNÇ, S.; UYSAL, H.R.;
KINIK, Ö.; KARAGÖZLÜ, C. 1990 . İçme
Sütü, Ayran, Yoğurt ve Eritme Peynirlerinde Süt Tozu Aranmasında Mishra
Yönteminin Uygulanması Üzerine Araştırmalar. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 27
(3) 85 - 92. (ARAŞTIRMA)
4.
KARAGÖZLÜ,
C.; OKTAR, E. 1991. Farklı Isıl İşlem Görmüş İnek
Sütlerinden Kefir Kültürü ve Tanesi ile Üretilen Kefirlerin Dayanıklılığı ve
Nitelikleri Üzerine Araştırmalar. E.Ü. Fen Bilimleri Dergisi Cilt: 2, Mart
1991, 209 -214. (b) OKTAR, E.; KARAGÖZLÜ, C. 1992. Farklı Isıl İşlem Görmüş
İnek Sütlerinden Kefir Kültürü ve Tanesi ile Üretilen Kefirlerin Dayanıklılığı
ve Nitelikleri Üzerine Araştırmalar. Gıda 17 (4) 259 - 256. (ARAŞTIRMA)
5.
GÖNÇ, S.; KARAGÖZLÜ, C. 1992. Ters Osmos İşlemi
ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları (I) . E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
29 (2 -3) 109 -115. (DERLEME)
6.
GÖNÇ, S.; KARAGÖZLÜ, C. 1992. Ters Osmos İşlemi
ve Süt Teknolojisinde Kullanım Olanakları (II) . E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
29 (2 -3) 133 -139. (DERLEME)
7.
KARAGÖZLÜ,
C.; GÖNÇ, S., KINIK, Ö. 1993. Membran Filtrasyonda
Temizlik ve Filtrasyon. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi. 30 (3) 129 - 136.
(DERLEME)
8.
KARAGÖZLÜ,
C.; GÖNÇ, S. 1994. Süt Endüstrisinde Mikrofiltrasyon ve
Uygulama Alanları. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 31 (2 - 3) 227 - 234.
(DERLEME)
9.
UYSAL, H.R.; KARAGÖZLÜ, C. 1996. Mikrodalga Enerji
ve Süt Endüstrisinde Kullanım Alanları (I). E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi. 33
(1) 193 - 200. (DERLEME)
10. UYSAL,
H.R.; KARAGÖZLÜ, C. 1996. Mikrodalga
Enerji ve Süt Endüstrisinde Kullanım Alanları (II). E.Ü. Ziraat Fakültesi
Dergisi. 33 (1) 201 - 208. (DERLEME)
11. KARAGÖZLÜ, C.;
GÖNÇ, S. 1996. Karıştırılmış Meyveli Yoğurt Üretim Teknolojisinde Kullanılan
Yoğurt/Meyve Karıştırma Yöntemleri ve Ekipmanları. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi
33 (1) 257 - 264. (DERLEME)
12. KARAGÖZLÜ, C.;
AKBULUT, N. 1996. Avrupa Topluluğu ve Gümrük Birliği Çerçevesinde Süt Ürünleri
Ticaretimiz: 1. Avrupa Topluluğuna Genel Bir Bakış ve Toplulukta Süt ve Süt
Ürünleri Organizasyonu. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 33 (2 - 3) 207 - 214.
(DERLEME)
13. KARAGÖZLÜ, C.;
AKBULUT, N. 1996. Avrupa Topluluğu ve Gümrük Birliği Çerçevesinde Süt Ürünleri
Ticaretimiz: 2.Gümrük Birliği Süt/Süt Ürünleri Ticaretimiz. E.Ü. Ziraat
Fakültesi Dergisi 33 (2 - 3) 215 - 222 (DERLEME)
14. KILIÇ,
S.; KARAGÖZLÜ, C. 1996.
Eksopolisakkaritler. I. Eksopolisakkari Üreten Laktik Asit Bakterileri ve
Polisakkaritlerin Biyokimyası. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 33 (2 - 3) 231-
238. (DERLEME)
15. KILIÇ,
S.; KARAGÖZLÜ, C. 1996.
Eksopolisakkaritler. II. Yapısı ve İşlevleri. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 33
(2 - 3) 239- 246. (DERLEME)
16. AKALIN,
A.S.; GÖNÇ, S.; UYSAL, H.R.; KARAGÖZLÜ,
C. 1996. Yoğurt Yapımı Sırasında Karbonhidratların Değişimi Üzerine
Araştırmalar. Gıda Dergisi 21 (4) Temmuz - Ağustos 281 - 284. (ARAŞTIRMA)
17. KILIÇ,
S.; KARAGÖZLÜ, C.; AKBULUT, N. 1997.
Keçi Sütünden Yapılan Çimi Keçi Tulum Peynirlerinin Olgunlaşma Döneminde
Meydana Gelen Mikrobiyolojik Değişmeler. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 34 (3) 9
-16 . (ARAŞTIRMA)
18. AKBULUT,
N.; UYSAL, H.R.; KARAGÖZLÜ, C. 1998.
Değişik oranlarda Meggle MTM - 51 Katılarak Yapılan Yoğurtların Bazı
Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. Hasad Dergisi Şubat 1998
(13) 153 (56-57). (ARAŞTIRMA)
19. KILIÇ,
S.; KARAGÖZLÜ, C.; AKBULUT, N. 1998.
Keçi Sütünden Yapılmış Çimi Keçi Tulum Peynirinin Kimyasal Bileşimi Üzerine
Araştırma. Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi 3 (4) 38 -40, 42-44,46 -47.
(ARAŞTIRMA)
20. KARAGÖZLÜ, C.
1998. Fermente Bir Süt İçeceği: Kefir. Bülten. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası
İzmir Şubesi. “Süt Özel Sayısı”. Temmuz - Ağustos 1998 sf: 10-11. (DERLEME)
21. KARAGÖZLÜ, C.,
KAVAS, G. 1998.Türkiye Süt Endüstrisinde Sokak Sütçülüğü Sorunu. Bülten. TMMOB
Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi. “Süt Özel Sayısı”. Temmuz - Ağustos
1998 sf: 6-7. (DERLEME)
22. ERGÜLLÜ,
E. , UYSAL, H.R., KINIK, Ö., AKALIN, S., KAVAS, G., KARAGÖZLÜ, C. (1999).Beyaz Peynirin Geç Şişmesinin Önlenmesi
Üzerine Bir Araştırma. Hasad Dergisi 14 (166) 50- 53. (ARAŞTIRMA)
23. KILIÇ,
S.; KARAGÖZLÜ, C.; AKBULUT, N. 2000.
Çimi Tulum Peynirlerinin Olgunlaşma Sürecinde Yağ Asitleri Kompozisyonunun
Değişimi Üzerine Bir Araştırma. E.Ü. Ziraat Fakültesi Dergisi 37 (1) 17 - 24 .
(ARAŞTIRMA)
24. KARAGÖZLÜ, C.,
KAVAS, G. 2000. Alkollü fermente süt içecekleri: Kefir ve kımızın özellikleri
ile insan beslenmesindeki önemi. Dünya Gıda. Temmuz 6 (7) 86 – 93 (DERLEME)
25. KAVAS,
G., KARAGÖZLÜ, C. 2000. Peynir suyu
artık mi? atik mi? Yoksa .. Dünya Gıda 6 (7) 14 – 15 (DERLEME)
26. KARAGÖZLÜ;C.,
KAVAS, G.,2000. Tatlı ve Sağlıklı Fermente Süt Ürünü: Meyveli Yoğurt. Dünya
Gıda 6(8)67-71 (DERLEME)
27. KARAGÖZLÜ, C.
KAVAS, G.2001. 2000 yılının sonunda Türkiye Süt endüstrisinin durumu ve
beklentileri - Gıda 2001 (1) 59 –66 (DERLEME MAKALE)
28. KAVAS,
G., KARAGÖZLÜ, C. 2001. Süt
Ürünlerinin Unlu Gıda Sanayiinde Kullanabilirliği Hakkında bir görüş. Dünya Gıda
Şubat 2001 6: (2): 90 – 92 (DERLEME).
29. KARAGÖZLÜ, C.
2001. İzmir Tulumu. İzmir İzmir kent kültürü dergisi. Mart - Nisan 5 (28)
26-27. (DERLEME)
30. KARAGÖZLÜ, C.
2002. Türkiye Süt Endüstrisinin Görünümü. BÜLTEN TMMOB Ziraat Mühendisleri
Odası İzmir Şubesi Ocak – Şubat 2002 Sayı: 36 sf: 4- 7. (DERLEME)
31. KILIÇ,S.,
KARAGÖZLÜ,C., UYSAL, H., AKBULUT,
N., 2002. İzmir Piyasasında satılan bazı peynir çeşitlerinin kalsiyum, fosfor,
sodyum, ve potasyum düzeyleri üzerine bir değerlendirme. Gıda 27 (3) Mayıs -
Haziran 2002 (229 - 234) (ARAŞTIRMA)
32. KILIÇ,
S., KARAGÖZLÜ, C., AKBULUT, N.,
MATER, Y. 2003 . Lactobacillus
delbrueckii subsp. bulgaricus ve Streptococcus salivarius subsp. thermophilus’un
Eksopolisakkarit Oluşturma Özellikleri. Dünya Gıda. 8 (1) 64-68 Ocak 2003. (ARAŞTIRMA)
33. ERNAS,M.,
KARAGÖZLÜ, C. 2003. Lactobacillus casei'nin Probiotik
Özellikleri. Dünya Gıda. (8) Mart - 3 (64 -69). (DERLEME).
34. KARAGÖZLÜ, C.
2003 Kefir Nedir?. Ege Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi.
Çiftçi Broşurü No: 44 Kasım 2003 (DERLEME)
35. KARAGÖZLÜ, C.
2003 Kımız Üretim Tekniği. E.Ü. Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi . Çiftçi
Broşürü 45. Aralık 2003 (DERLEME)
36. DEMİRBAŞ,
N., KENANOĞLU, Z., KARAHAN UYSAL, Ö., KARAGÖZLÜ,
C. 2004. Integration in Dairy Industry in European Union and Evaluation of
the Present Situation in Turkey. New Medit. Mediterranean Journal of
Ecocnomics, Agriculture and Enviroment - Vol: 3 N. 4 pp 54 – 57 (DERLEME).
37. KARAGÖZLÜ, C.,
KARAGÖZLÜ, N. 2004 . Süt Endüstrisinde Deterjan Ve Dezenfektan Kalıntılarının
Önemi. Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi. Cilt: 8, Sayı 3 - 4 Sf:
73-81 (DERLEME).
38. KARAGÖZLÜ, C.,
UYSAL, H., ŞAHİN. E. 2004. Elektronik ticaret ve gıda sektörü . Dünya Gıda. 9
(2004 - 9) sf: 76-83 (DERLEME).
39. KARAGÖZLÜ, C.,
BAYARER, M. 2004. Peyniraltı suyu proteinlerinin fonksiyonel özellikleri ve
sağlık üzerine etkileri - Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi Cilt: 41
No: 2 sf. 197 – 207 (DERLEME).
40. KARAGÖZLÜ, C.
2004. Eurepgap. Denizfeneri e- dergi. Kalder. Sayı 8. Ağustos 2004. http://www.kalder.org/genel/izmir/Cem_Karagozlu.htm
(DERLEME).
41. KARAGOZLU, C.,
KILIÇ, S., UYSAL, H., AKBULUT, N., KESENKAŞ, H. 2005. The Quality of Yoghurt on
Retail Turkey. Pakistan Journal of Biological Sciences 8 (8) 1100 1104 (Araştırma).
42. Karagözlü,
C. 2005. Süt Sektöründe Portal Kullanımı .www. cidilait. com örneği. Dünya Gıda
2005-9 Eylül. 99 – 101 (DERLEME).
43. Karagözlü,
N., Karagözlü, C. Karaca, S., Eren, S. 2005. Üniversite Öğrencilerinde Süt Ve Ürünleri
Tüketim Alışkanlıkları Ve Beslenme Bilinçleri Üzerine Bir Arştırma: Celal Bayar
Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Örneği. C.B.Ü. Fen Bilimleri Dergisi 1.2
(101 -108) (ARAŞTIRMA)
44. DEMİRBAŞ,
N., KARAHAN. Ö., KENANOĞLU, Z, KARAGÖZLÜ,
C. 2006. The evaluation of the developments in food safety system formation
in world for dairy industry from the standpoint of Turkey . Agricultural
Economy - Czech, 52, 2006(5):236-243 (Derleme)
45. KARAGÖZLÜ, C.
2006. Süt Endüstrisinde Probiyotikler ve Yasal Düzenlemeler. Süt Dünyası. Mayıs
Haziran 2006. Sayı: 2 Sf: 20-26 (Derleme)
46. KARAGÖZLÜ, C.,
ÖZDEMİR D.E. 2006. Türkiye Süt Ve Süt Ürünleri Sanayinin Avrupa Birliği Gıda
Güvenliği Mevzuatında Ortaya Çıkan Gelişmelere Olası Uyum Güçlükleri Ve
Öneriler. Süt Dünyası 1: Mart - Nisan 2006 (19 - 22) (Derleme)
47. KARAGÖZLÜ, C.
2006 Yeniden Hatırladığımız Kefir. Hasad Gıda 21(248) 45 – 48 (Derleme)
48. DEMİRBAŞ, N; KARAGÖZLÜ, C. 2006.
The Problems of Raw Material Supply of the Turkish Dairy Industry and
Suggestions : Case of Izmir. Agricultura Tropica Et Subtropica. Vol 39:2 110 – 113 (2006) (Araştırma)
49. KARAGÖZLÜ, C.;
YERLİKAYA, O. 2006. Fonksiyonel Süt Ürünlerinin Tanımlanması ve Yasal
Düzenlemeler. STANDARD Y/45 S/538 sf: 72 – 76 (Derleme)
50. KARAGÖZLÜ, C.,
YERLİKAYA, O. 2006. Gelişen ve Değişen Çin Süt Endüstrisi Örneği. Akademik Gıda
Eylül - Ekim 2006. 4 (23) 27-31 (Derleme)
51. KARAGÖZLÜ, C.:
ERGÖNÜL, B. 2006. Taze Kaşar Peyniri Üretiminde HACCP Sisteminin Uygulaması.
Süt Dünyası. Kasım /Aralık 2006 5:26-30 (Derleme)
52. BAYARER,
M., KARAGÖZLÜ, C., AKBULUT, N. 2006.
İnsan Beslenmesinde Kolostrumun Önemi ve Kullanım Olanakları. Harran
Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi.
10 (3-4) 11-21 (Derleme)
53. KARAGÖZLÜ, C.
2007 Avrupa Birliği Yolunda Türkiye'de Süt Sanayisi. Bizim Market. 5:48 77-79. (Derleme)
54. KARAGÖZLÜ, C;
KARAGÖZLÜ, N. 2007. Perakende Zincirinde Gıda Güvenliği Uygulamaları. Bizim
Market. 5 (50) 68-71 (Derleme)
55. AKBULUT,
N.; KARAGÖZLÜ, C.; KARTAL, S. 2007.Küme
üretim modeli ve süt endüstrisine uygulaması. Süt Dünyası 1 (8) 45 – 49
(Derleme)
56. DEMİRBAŞ, N., KARAGÖZLÜ, C. 2007.HACCP in the Turkish Dairy
Industry . Agro
Food Industry Hi Tech 18(3) 36-37 (SCI
- Araştırma)
57. KARAGÖZLÜ, N.; KARAGÖZLÜ, C; ERGÖNÜL, B.2007.
Survival Characteristics of E.coli O157:H7,
S.typhimurium and S.aureus during Kefir Fermentation. Czech
Journal of Food Sciences (CJFS) Vol:25 No:4. pp 202-207 (SCI - Araştırma)
58. GÖNÇ,
S.; KINIK, Ö., AKALIN, S.; KARAGÖZLÜ, C.
2007. A
Research on The Isolatinon of Yersinia enterocolitica in Turkish Cheese
Varieties. Indian Veterinary Journal October 2007. 84: 1062 – 1063. (SCI - Araştırma)
59. KARAGÖZLÜ,
N.; KARAGÖZLÜ, C. 2007. Perakende
Zincirinde Önemli Bir Acil Eylem Planı: Geri Toplama. Bizim Market Ağustos 2007
5 (54) 98 – 102 (Derleme).
60. DEMİRBAŞ,
N.; KARAGÖZLÜ, C. 2008. Constraints in Meeting Food
Safety and Quality Requirements in the Turkish Dairy Industry: A Case Study of
İzmir Province. Journal of Food Protection 71 (2) 440 – 444.
(SCI - Araştırma)
61. KARAGÖZLÜ, C.;
KINIK, Ö.; AKBULUT, N. 2008. The Effects of Fully and Partial Substition Of
NaCl By KCl On Physice-Chemical and Sensory Properties White Pickled Cheese.
International Journal of Food Sciences and Nutrition 59:3: 181 -191. (SCI - Araştırma)
62. YERLİKAYA,
O.; KARAGÖZLÜ, C. 2008 .
Uluslararası Fermente Süt İçecekleri. Süt Dünyası. 3: 13, (58-62) (Derleme)
63. AKALIN,
S.; KARAGÖZLÜ, C.; ENDER, G.; ÜNAL,
G. 2008. Effects of Aging Time and Storage Temperature on the Rheological and
Sensory Characteristics of Whole Ice Cream. Milchwissenschaft. 63 (3) 293-295. (SCI - Araştırma)
64. AKALIN,
S.; KARAGÖZLÜ, C.; ÜNAL. G. 2008. Rheological
Properties of Reduced Fat and Low Fat Ice Cream Containing Whey Protein Isolate
and Inulin. European Food Research and Technology 227:889-895. (SCI - Araştırma)
65.
YERLİKAYA, O., KARAGÖZLÜ, C. 2008. Koyun Sütünün
Beslenmedeki Önemi ve Teknolojik Özellikleri. Süt Dünyası. Mayıs-Haziran 2008.
Sayı:14 sf: 58 - 62 (Derleme)
66.
KARAGÖZLÜ, N., ERGÖNÜL, B., KARAGÖZLÜ, C. 2008.
Microbiological Attributes of Instant Tarhana during
Fermentation and Drying. Bulgarian Journal of Agricultural Science (BJAS) 14 (6) pp 535 -
541 (SCI
- Araştırma).
67. YERLİKAYA,
O.; KARAGÖZLÜ, C. 2008. Probiyotik
Bir Maya: Saccharomyces boulardi. Hasat Gıda. 24 (280) 34-36 (Derleme)
68. YERLİKAYA,
O., KARAGÖZLÜ, C. 2009. Prebiyotik
Ürünler ve İnsan Sağlığına Etkileri. Akademik Gıda, 7 (5) 51- 55 Kasım-Aralık
2009. (Derleme)
69. KARAGÖZLÜ,
N., ERGÖNÜL, B., KARAGÖZLÜ, C. 2009.
A Model HACCP Plan for Small-Scale Manufacturing of Tarhana (A Traditional
Turkish Fermented Food). Bulgarian Journal of Agricultural Science (BJAS) 15
(6) pp 501 – 513. (SCI - Araştırma).
70. KARAGÖZLÜ, C.:
KILIÇ, S., AKBULUT. N. 2009. Some characteristics of cimi tulum cheese from
producing goat milk. Bulg. J. Agric. Sci., 15 (4) 293-298. (SCI - Araştırma).
71. YERLİKAYA,
O., KARAGÖZLÜ, C., AKBULUT, N. 2009
Meyveli Yoğurt Üretimi E.Ü. Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi. Yayım No:
54 Ekim 2009 ISSN 1300-3518 Bornova – İzmir. (Derleme)
72. KARAGÖZLÜ, C.
2010. Peyniraltı Suyu: Süt Endüstrisinin Katma Değer Yaratan Yan Ürün. Gıda
Teknolojisi. 14 (7) 76. (Derleme)
73. ÇOĞULU,
D., TOPALOĞLU AK, A., CAGLAR, E., SANDALLI, N., KARAGÖZLÜ, C., ERSİN, N., YERLİKAYA, O. 2010. Potential effects of
a multi-strain probiotic-kefir on salivary. Journal of Dental Science 5 (3)
144- 149. (SCI - Araştırma).
74. KARAGÖZLÜ, C.,
DUMANOĞLU, Z. 2011. Türkiye'de Endüstriyel Kefir Üretiminin Artırılması:
Avrupa'da Yakult Pazarlaması Örneği. Gıda Teknolojisi 15 (12) 48 - 51.
(Derleme)
75. Karagözlü,
C., Yerlikaya, O. 2011. En Çok Sevilen Süt Ürünü: Dondurma. Food Sektör. 11
(61) 22 – 23. (Derleme)
76. YERLİKAYA,
O., KARAGÖZLÜ, C. 2011. Effects of
Ripening Period on Textural and Sensory Propertes of Caper Cheeses. Journal of
Animal and Veterinary Advances. 10 (9) 1171-1176. (SCI - Araştırma).
DOÇENTLİK
SONRASI
77. TONGUÇ,
E., KARAGÖZLÜ, C. 2012. Peyniraltı
suyu peyniri : Ricotta. Süt Dünyası (7) 36 (50-53) (Derleme).
78. ORHAN,
Y.,T., KARAGÖZLÜ, C., SARIOĞLU, S.,
YILMAZ, O., MURAT, N, GİDENER, S.2012. A Study on the protective activity of
kefir against the gastric ulcer. The Turkish Journal of Gastroenterology 23
(4): 333-338. (SCI – Araştırma)
79. GÖRAL,
A., KARAGÖZLÜ, C. 2013. Keçi ve
Koyun Sütü ile Üretilen Fermente Süt Ürünleri. Gıda Teknolojisi. 17 (9) 82-88.
(Derleme)
80. KARAGÖZLÜ, C.
2013. Çiğ Süt Lojistiğinde Temizlik ve Dezenfeksiyon. Gıda Teknolojisi 17 (11)
72-75. (Derleme)
81. TONGUÇ,
İ.E., KARAGÖZLÜ, C.
2013.Galactosemia, Diet and Dairy Products: A Review. AgroFOOD Industry Hi
Tech. (Nov-Dec 2013) Vol: 24 Nr: 6 (pp: 60-63). (SCI- Derleme)
82. KARAMAN
G., KARAGÖZLÜ, C., KAYAARDI, S.
2014. Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planı (2014-2018) Çerçevesinde Süt Sektörünün
Geleceği. Süt Dünyası. 9 (48) 40-48 (Derleme)
83. TONGUÇ,
E.; KARAGÖZLÜ, C. 2014. Galaktosemi,
Beslenme ve Süt Ürünleri. Akademik Gıda. 12 (3) 65-68. (Derleme)
84. YERLİKAYA,
O. , KARAGÖZLÜ, C. 2014. Effects of added caper on some physicochemical
properties of white cheese. Mljekarstvo 65(1) 34 - 48. (SCI
– Araştırma)
85. KARAGÖZLÜ, C.
2015. Fonksiyonel Süt Ürünleri Piyasasında Tüketici Eğilimleri. Süt Dünyası 10
(55) 44-51 (Derleme)
86. KARAGÖZLÜ, C.;
OKTAY, Y. 2015. Quark Peyniri Üretim Teknolojisi. Süt Dünyası 10 (57) 40-46
87.
KARAGÖZLÜ,
C., AKÇİÇEK, E. 2015. Eşek Sütü: Bileşimi ve Özelikleri.
Dünya Gıda 20 (10) 89-98.
88.
KARAGÖZLÜ, N., KARAGÖZLÜ, C. (2016) Carnobacterium maltaromaticum ve peynir olgunlaşmasında önemi.
Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi. 20 (1) 62-70. (Ulusal Hakemli Dergi – Derleme)
89.
KARAGÖZLÜ, C., YERLIKAYA, O, AKPINAR, A., ERGÖNÜL, B., ÜNAL, G.,
UYSAL, H., ENDER, G. (2016). Cholesterol levels and
some nutritional parameters of traditional Turkish cheeses in Turkey. Ege
Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 53 (2) 161-168 (Ulusal Hakemli Dergi –
Araştırma)
90.
ÜNAL, G., KARAGÖZLÜ, C., KINIK, Ö, AKAN, E.,
AKALIN, A.S. (2016) Influence of Supplementation with Green and Black Tea on
Viscosity and Sensory Characteristics
of Drinking Yoghurt. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 53 (3) 343-349 (Ulusal Hakemli Dergi – Araştırma)
of Drinking Yoghurt. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 53 (3) 343-349 (Ulusal Hakemli Dergi – Araştırma)
91.
SAYGILI,
D., KARAGÖZLÜ, C. (2017) Bakteriofaj
Enkapsülasyonu ve Potansiyel Uygulamaları. Gıda. 42 (1) 58-66 (doi: 10.15237/gida.GD16055 ) (Ulusal Hakemli Dergi – Derleme)
92.
KESENKAŞ,
H., KARAGÖZLÜ, C., YERLİKAYA, O.,
OZER, E., AKPINAR, A., AKBULUT, N. (2017) Physicochemical and Sensory
Characteristics of Winter Yoghurt Produced from Mixtures of Cow and Goat Milk. Tarım Bilimleri Dergisi. 23 (1)
53-62 (SCI – Araştırma).
93. KARAGÖZLÜ; C.;
ÜNAL; G.; AKALIN, S.; AKAN, E.; KINIK; Ö. (2017) The effects of black and green tea on some characteristics of kefir. AgroFOOD
Industry Hi Tech. Vol: 28 Nr:2 March –
April (77-80). (SCI - Araştırma)
94. SAYGILI, D.; KARAGÖZLÜ, C. (2017) Deve Sütü
ve Diyabet Tedavisinde Önemi Akademik Gıda 15 (2) 204 – 210 (Ulusal Hakemli –
Derleme)
95. KARAGÖZLÜ,
C.; TONGUÇ, E. (2017). Yoghurt drink for lactose and
galaktose intolerant people. Italian Journal of Food Science. 29 (4) 697-706. http://dx.doi.org/10.14674/IJFS-743 (SCI - Araştırma)
96. ÜNAL,
G., KARAGÖZLÜ, C., KINIK, Ö, AKAN,
E., AKALIN, A.S. (xxxx) Effect of
Supplementation with Green and Black Tea on Microbiological Characteristics,
Antimicrobial and Antioxidant Activities of Drinking Yoghurt. Tarım Bilimleri Dergisi (SCI - Araştırma - Kabul yazısı var)
Supplementation with Green and Black Tea on Microbiological Characteristics,
Antimicrobial and Antioxidant Activities of Drinking Yoghurt. Tarım Bilimleri Dergisi (SCI - Araştırma - Kabul yazısı var)
97.
ERDEM, İ.E., KARAGÖZLÜ,
C. (201x). Natural Food Additives, and their use in food industry.
AgroFOOD Industry Hi Tech (SCI- Derleme - editörde)
98. KARAGÖZLÜ, C.; TONGUÇ, İ.E. (XXXX) Fermented Dairy Drink Production for Patients with Galactosemia . (Campinas Food Science and technology – editörde)
99.
KARAGÖZLÜ,
C, ÜNAL, G.;
AKALIN, S., AKAN, E., KINIK, Ö. The
Effect Of Addition Black And Green Tea On Antimicrobial Activities Of Kefir.
Journal of Food and Health Science (Yurt içi hakemli Hakemde)
100.
Bilimsel Toplantılarda Sunulan Bildiriler
Ulusal
Toplantılarda Sunulan Bildiriler
1. KARAGÖZLÜ, C.; KAVAS, G. 1994, Süt
İşletmelerinde Bilgisayar Destekli Üretimin Uygulanabilirliği. Tarımda
Bilgisayar Uygulamaları Sempozyumu 5 - 7 Ekim 1994. Sf: 173 - 178, İzmir.
(POSTER)
2. KILIÇ, S., GÖNÇ, S.;
UYSAL, H.R.; KARAGÖZLÜ, C. 1998. Geleneksel Yöntemle ve Kültür Kullanarak
Yapılan İzmir Tulum Peynirinin Olgunlaşma Sürecinde Meydana Gelen
Değişikliklerin Kıyaslanması. V. Süt ve Ürünleri Sempozyumu. Geleneksel Süt
Ürünleri. 21 - 22 Mayıs 1998 Tekirdağ. MPV Yayınları No: 621, Sf.:43 - 64.
Ankara. (SÖZLÜ)
3. KARAGÖZLÜ, C., GÖNÇ, S.
1998.Farklı Kültür Kullanılarak Üretilen Katı ve Karıştırılmış Çilekli
Yoğurtların Nitelikleri Üzerine Bir Araştırma. Gaziantep Üniversitesi, Gıda
Mühendisliği Kongresi. 16 - 18 Eylül 1998. Gaziantep. Sf: 219- 230.
Gaziantep Üniversitesi Matbaası, Gaziantep. (SÖZLÜ)
4. KESENKAŞ, H.,
KARAGÖZLÜ, C., AKBULUT, N., UYSAL, H. 1999.Mastitis ve Süt Endüstrisinde Önemi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Ziraat Fakültesi " Karadeniz Bölgesi
Sempozyumu" 4 - 5 Ocak 1999. Samsun.
Karadeniz Sempozyumu Bildiriler (Cilt : 1) O.M.Ü. Ziraat Fak. Araştırma Seri
No: 5 (341 - 352) Samsun . (SÖZLÜ)
5. KARAGÖZLÜ, C. 1999.
Fermente Süt Ürünlerinin Antikanserojenik Özellikleri. GAP I. Tarım
Kongresi. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi. 26 - 28 Mayıs 1999. Şanlıurfa.
Harran Üniversitesi, Ziraat Fak. 1. Cilt, ISBN 975 - 7113 - 04.2 (TKN), ISBN
975 - 7113 - 05 - 0 , 271 - 280. (POSTER)
6. KARAGÖZLÜ, C., KINIK.
Ö., AKBULUT, N. 1999.Beyaz Peynir Üretiminde Sodyum Klorür Yerine Potasyum
Klorür Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma. 2000 li
Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi. E.Ü. Gıda Müh. Böl, 18 - 20
Ekim 1999 İzmir. sf: 42. Ege Üniversitesi Basım Evi, Bornova - İzmir. (SÖZLÜ)
7. UYSAL, H., KARAGÖZLÜ,
C., KINIK, Ö., KAVAS, G. 1999. Karadeniz Bölgesinde Üretilen Yöresel Süt Ürünleri.
Karadeniz Bölgesinde Tarımsal Üretim ve Pazarlama Sempozyumu. 15 - 16 Ekim
1999 Samsun . Karadeniz Tarımsal Araştırma Ens. Müdürlüğü Yayınları sf: 89
- 93. ISBN:975-407-043-1. (SÖZLÜ)
8. UYSAL, H., KINIK, Ö.,
KARAGÖZLÜ, C.,KAVAS, G., 1999. Avrupa Birliği Sürecinde Türkiye Sütçülüğünün
Bugünkü Durumu. Karadeniz Bölgesinde Tarımsal Üretim ve Pazarlama
Sempozyumu. 15 - 16 Ekim 1999 Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Ens.
Müdürlüğü Yayınları sf: 243 - 248.
ISBN:975-407-043-1. (POSTER)
9. KINIK, Ö., KAVAS, G.,
UYSAL, H., KARAGÖZLÜ, C., KESENKAŞ, H. 1999. Süt Hijyeni ve Güvenliği Açısından
Çiğ Süt Kalitesinin Önemi. Karadeniz Bölgesinde Tarımsal Üretim ve Pazarlama
Sempozyumu. 15 - 16 Ekim 1999 Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Ens.
Müdürlüğü Yayınları sf: 249 - 253. ISBN:975-407-043-1. (POSTER)
10. KARAGÖZLÜ, N.,
KARAGÖZLÜ, C. 2000. Süt ve Süt Ürünlerinde Okratoksin. VI. Süt ve Ürünleri
Semp. “Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri” 22 - 23 Mayıs 2000 Tekirdağ.Tebliğler
kitabı.(Editör. Prof. Dr. Mehmet Demirci) Sf: 390 – 398 . ISBN : 975 – 97146
–0-4. Rebel Yayıncılık, İstanbul. (POSTER)
11. KILIÇ, S., KARAGÖZLÜ,
C., AKBULUT, N. 2000. Eksopolisakkarit Üreten Yoğurt Bakterilerinin Meyveli
Yoğurt Yapımında Kullanımı Üzerine Bir Araştırma. VI. Süt ve Ürünleri Semp.
“Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri” 22 - 23 Mayıs 2000 Tekirdağ.Tebliğler
kitabı.(Editör. Prof. Dr. Mehmet Demirci) Sf: 57 – 69. ISBN: 975 – 97146 –0-4.
Rebel Yayıncılık, İstanbul (SÖZLÜ)
12. KARAGÖZLÜ, C.,
AKBULUT, N., ÖMEROĞLU, S. 2000. Süt ürünlerinin zenginleştirilmesi. VI. Süt
ve Ürünleri Semp. “Süt Mikrobiyolojisi ve Katkı Maddeleri” 22 - 23 Mayıs 2000
Tekirdağ.Tebliğler kitabı.(Editör. Prof. Dr. Mehmet Demirci) Sf: 173 – 185
. ISBN : 975 – 97146 –0-4. Rebel Yayıncılık, İstanbul (SÖZLÜ)
13. KARAGÖZLÜ, C.;
KESENKAŞ, H.; AKBULUT, N. 2001. Geleneksel Süt Ürünlerinin Mutajenite ve
Antimutajenitesi. GAP II Tarım Kongresi 24 -26 Ekim 2001 Şanlıurfa.
Tebliğler Kitabı. 1. Cilt.sf: 419-426. Harran Üniv. Zir. Fak. ISBN
975-7113-12-3, ISBN 975-7113. s. (POSTER
TEBLİĞ)
14. KESENKAŞ, H.;
KARAGÖZLÜ, C., AKBULUT, N. 2001. Kaliteli Süt Üretiminde Somatik Hücre Sayım
Yöntemleri ve Önemi. GAP II Tarım Kongresi 24 -26 Ekim 2001 Şanlıurfa.
Tebliğler Kitabı. 1. Cilt sf.287-296. Harran Üniv. Zir. Fak. ISBN
975-7113-12-3, ISBN 975-7113 (SÖZLÜ TEBLİĞ)
15. KENANOĞLU, Z.,
DEMİRBAŞ, KARAHAN, Ö., KARAGÖZLÜ, C. 2003. Süt ve Süt Ürünleri Sanayii
Açısından AB'de Gıda Güvenliği Mevzuatında Ortaya Çıkan Gelişmelere Türkiye'nin
Olası Uyum Güçlükleri Ve Öneriler - 1. Ulusal Gıda ve beslenme Kongresi 29
Eylül - 1 Ekim 2003 TUBİTAK MAM Gıda Bilimi ve Teknolojisi Araştırma Ens.
Bildiri Özetleri Kitabı sf 44. İstanbul (SÖZLÜ)
16. Akyarlı, A., Alpaslan,
N., çiçek, T., Diktaş, E., Elmacı, Y., Karagözlü, C., Öztüre, N., Sayın, R.,
Sezerman, U., Sındır, K.O., Sipahi, D., Şahin. O. 2004.Biyodizel Yakıtın
Uluslararası Standartta Üretimi. - Biyoenerji Sempozyumu 20 - 22 Ekim 2004 Ege
Üniversitesi İZMİR (SÖZLÜ)
17. Karagözlü., C.
Perakendeci Zincirinde Tehlike Analizi Sitemleri ve HACCP Uygulamaları.
İstanbul Ticaret Odası. Süt Sanayiinde Gıda Güvenliği ve Mevzuat Hakkında
Bilgilendirme Semineri. 16-17 Şubat 2005 İstanbul. İstanbul Ticaret Odası
Yayınları - Yayın No: 2005 - 12 sf: 166 - 175Mega Ajans Matbacılık İstanbul
(SÖZLÜ)
18. Karagözlü, C., Ender,
G., Bayarer, M., Akbulut, N. 2005. Süt Endüstrisinde Kirli Su Atıklarının
Arıtılmasında Alternatif Teknolojiler.Gıda Kongresi 2005. 19 – 21 Nisan 2005
E.Ü. Müh Fak . Gıda Müh. Böl. Poster bildiriler kitabı. Meta Basım Matbaacılık.
İzmir (Poster)
19. Karagözlü, C. 2005.
Kefir Bileşimi ve Özellikleri. Kefir ve Beslenmedeki Önemi Paneli. 2 Aralık
2005 Hilton Oteli . İzmir. Düzenleyen: E.Ü.Z.F. Süt teknolojisi Bölümü, Türkiye
Diyetisyenler Derneği, Altınkılıç Gıda San Ltd. Şti. (Sözlü)
20. Akalın, S., Karagözlü,
C. 2005. Fermente süt ürünleri üretim teknolojisi ile karşılaşılan sorunlar -
Süt ve Ürünleri Sempozyumu 22 Aralık 2005 - İzmir. İzmir Ticaret Odası. (Sözlü)
21. Karagözlü, C. 2005. AB
Karşısında Süt Sanayiinin Geleceği ve entegrasyonu. - Süt ve Ürünleri
Sempozyumu 22 Aralık 2005 - İzmir. İzmir Ticaret Odası. (Sözlü)
22. Bayarer, M.,
Karagözlü, C., Akbulut, N. 2006 . Kolostrumun Sağlık Üzerine Faydaları. Türkiye
9. Gıda Kongresi. 23 - 25 Mayıs 2006.Bolu - Türkiye 9. Gıda Kongresi 24 - 26
Mayıs 2006 Gıda Teknolojisi Yayın No:33 sf: 189 - 190 Sim matbaası
ISBN:9944-5262-0-7. Bolu (Poster)
23. Ender, G., Karagözlü,
C., Yerlikaya, O., Akbulut. N. 2006.Dünyada Ve Türkiye’de Tüketimi Artan
Fermente Süt İçecekleri. - Türkiye 9. Gıda Kongresi 24 - 26 Mayıs 2006 Gıda
Teknolojisi Yayın No:33 sf: 149 - 152 Sim matbaası ISBN:9944-5262-0-7. Bolu
(Poster).
24. Yerlikaya, O., Tonguç,
İ.E., Karagözlü, C. 2007. Genetik Modifiye Gıdalarda Etiketleme. GAP V. Tarım
Kongresi, Harran Üniversitesi. 17- 19 Ekim 2007. Şanlıurfa. Kongre Kitabı
(Editör: B. Özer) sf: 119-124 ISBN: 978-975-7113-27-0 Urfanın Sesi Özdal
Matbacılık Ltd. Şti. Urfa. (Sözlü)
25. Yerlikaya, O., Tonguç,
İ.E., Karagözlü, C. 2007. Fonksiyonel Gıdalarda Kazeinomakropeptid ve
Özellikleri. GAP V. Tarım Kongresi, Harran Üniversitesi. 17- 19 Ekim 2007.
Şanlıurfa. Kongre Kitabı (Editör: B. Özer) sf: 540 – 544 ISBN: 978-975-7113-27-0 Urfanın Sesi Özdal
Matbacılık Ltd. Şti. Urfa. (Poster)
26. Tonguç, İ.E.: Yerlikaya,
O.: Karagözlü, C. 2007. 10 Laktik Asit Bakterilerinin Fermente Süt Ürünlerinin
Yapısını Etkileyen Biyokimyasal Özellikleri. Gıda Mühendisliği 5. Kongresi. 8 -
10 Kasım 2007. Ankara. Kongre Kitabı . Kitap serisi: 16 ISBN 978-9944-89-405-0
sf: 167-172. Filiz Matbaacılık San. Ve Tic. Ltd. Şti. Ankara. (Poster)
27. Yerlikaya, O.: Tonguç,
İ.E.: Karagözlü, C. 2007. İnsan Sütünde Prebiyotikler. Gıda Mühendisliği 5.
Kongresi. 8 - 10 Kasım 2007. Ankara. Kongre Kitabı . Kitap serisi: 16 ISBN
978-9944-89-405-0 sf: 173-178. Filiz Matbaacılık San. Ve Tic. Ltd. Şti. Ankara.
(Poster)
28. Karagözlü, C. 2007 .
Gıda Sanayiinde Gıda Güvenlik Sistemleri. Gıda Güvenliğinde Mikrobiyoloji ve
Mikotoksin Çalıştayı. 22 - 23 Şubat 2007 Hemakim Ltd Şt. Crown Plaza . İzmir.
(SÖZLÜ)
29. Yerlikaya, O.,
Karagözlü, C., Ender, G., Akbulut, N. 2008. Probiyotik Süt Ürünlerinde
Ambalajlama. Türkiye 10. Gıda Kongresi, 21-23 Mayıs 2008 Erzurum (POSTER).
30. Yerlikaya, O.,
Karagözlü, C. 2008. İnsan Beslenmesinde İnek Sütü. Türkiye 10. Gıda Kongresi,
21-23 Mayıs 2008 Erzurum (POSTER).
31. Tonguç, İ.E.,
Yerlikaya, O., Karagözlü, C. 2009. Amilolitik Bakteriyel Laktik Asit
Fermentasyonu. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Pamukkale Üniversitesi
Kongre ve Kültür Merkezi. 21-23 Mayıs 2009, Kınıklı-Denizli. - (Bildiri No: P
101 - Poster).
32. Yerlikaya, O.,
Karagözlü, C. 2009. Kaparili Beyaz Peynir Üretimi ve Kalite Özellikleri Üzerine
Bir Araştırma. Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Pamukkale Üniversitesi
Kongre ve Kültür Merkezi, 21-23 Mayıs 2009, Kınıklı-Denizli. - (Bildiri No: S
22)
33. Arı, P., Eroğlu, S.,
İçier, F. Karagözlü, C., Obuz, E. 2012. Farklı Yağ İçeriklerine Sahip
Kefirlerin İnkübasyon Süresince Reolojik Özellikleri ve pH Değerlerindeki
Değişimin İncelenmesi. III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu 10 - 12 Mayıs 2012
Konya (SÖZLÜ)
DOÇENTLİK
SONRASI
34. TONGUÇ, İ.E., KARAGÖZLÜ, C. 2012. Galaktoz
İntoleranslı Bireylere Yönelik Fermente Süt İçeceği Üretimi Üzerine Bir
Araştırma. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu 15 - 16 Kasım
2012. Pamukkale Üniversitesi. Denizli. Bildiri Özet Kitabı. Sözlü Bildiriler.
sf: 8-9. Yeni Matbaa Şti. Denizli. (Sözlü)
35. KARAGÖZLÜ,
C.; TONGUÇ, İ.E., SARAYKÖYLÜ, B. 2012. İzmir ve Çevresi Yöresel Peynirlerin
Slow Food Hareketi Kapsamında Değerlendirilmesi. Süt Endüstrisinde Yenilikçi
Yaklaşımlar Sempozyumu15 - 16 Kasım 2012. Pamukkale Üniversitesi. Denizli.
Bildiri Özet Kitabı. Poster Bildiriler. sf: 88. Yeni Matbaa Şti. Denizli.
(Poster)
36. TONGUÇ, İ.E., KARAGÖZLÜ, C. 2012. İnek Sütü Tüketimine Bağlı Alerjiler ve
İntoleranslar. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu15 - 16 Kasım
2012. Pamukkale Üniversitesi. Denizli. Bildiri Özet Kitabı. Poster Bildiriler.
sf: 89. Yeni Matbaa Şti. Denizli. (Poster)
37. KARAGÖZLÜ,
C. 2014. Geleneksel Süt Ürünlerimizden Çökelek; Üretim Yöntemleri ve
Yöresel Peynir Üretiminde Kullanımı. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu. 17 – 19
Nisan 2014 Adana. Bildiri Kitabı. Gökçe Matbaacılık Ankara ISBN
978-605-01-0603-9. Sf: 667 – 680. (Poster)
38. KARGÖZLÜ,
C. 2014. Peyniraltı Suyunun Değerlendirilmesinde Alternatifler: Geleneksel
Peynirler ve Peyniraltı Suyu İçecekleri. 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu. 17 –
19 Nisan 2014 Adana. Bildiri Kitabı. Gökçe Matbaacılık Ankara ISBN
978-605-01-0603-9. Sf: 171-174. (Poster)
39. KARAGÖZLÜ, N., KARAGÖZLÜ, C. 2014. Geleneksel
Gıdaların Raf Ömrünün Arttırmada Modifiye Atmosfer İle Paketleme Olanakları. 4.
Geleneksel Gıdalar Sempozyumu. 17 – 19 Nisan 2014 Adana. Bildiri Kitabı. Gökçe
Matbaacılık Ankara ISBN 978-605-01-0603-9. Sf: 669-672. (Poster)
40. Karagözlü, C. 2015. Laktoferrin: Özelikleri ve Sağlık Üzerine
Etkileri. 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi. 28-30 Nisan 2015.
Nevşehir Bildiriler Kitabı (Poster Bildiri). Sf: 233. Nevşehir (Poster)
41. Karagözlü, C.; Karagözlü, N. 2015. Süt Endüstrisinde Isıl İşlemlere
Alternatif Yöntemler. 2. İç Anadolu Bölgesi Tarım ve Gıda Kongresi. 28-30 Nisan
2015. Nevşehir Bildiriler Kitabı (Poster Bildiri). Sf: 234. Nevşehir (Poster)
42. Karagözlü, C. 2016. Farklı Hayvan Sütlerinin Bileşimleri. 1.
Beslenme ve Sağlık İç İçe Sempozyumu. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi. 18 Mayıs
2016. İzmir. (Sözlü)
43. Saygılı, D., Karagözlü, C. 2016. Probiyotik
Mikroorganizmaların Taşınması ve Depolanmasında Alternatif Bir Yöntem: Kefiran
Bazlı Yenilebilir Film. P148. Türkiye 12. Gıda Kongresi 05-07 Ekim 2016 Edirne.
Gıda Teknolojisi Derneği Yayın No: 48 Sf 190. Poster Sunum. Sim Matbaacılık.
Ankara. (Poster)
44. Karagözlü, C., Saygılı D. 2016. Bakteriofaj Enkapsülasyonu ve
Potansiyel Uygulamaları. S147. Türkiye 12. Gıda Kongresi 05-07 Ekim 2016
Edirne. Gıda Teknolojisi Derneği Yayın No: 48 Sf 15. Sözlü Sunum. Sim
Matbaacılık. Ankara.(Sözlü)
45. Karagözlü, C. 2016. Geleneksel Gıdalarda Gıda Güvenliği. 37. Türk
Mikrobiyoloji Kongresi. Türk Mikrobiyoloji Derneği. Bildiriler Kitabı Sf: 120.
16-20 Kasım 2016 Belek – Antalya (Sözlü)
46. Saygılı, D.; Döner,
D.; İçier, F.; Karagözlü, C. 2017.
Farklı Sütlerden Elde Edilen Kefirlerde Farklı Sıcaklıklarda İnkübasyon
Uygulamasının Reolojik Ve Mikrobiyolojik Özellikler Üzerine Etkisi. 1. Ulusal
Sütçülük Kongresi Sözlü Bildiriler. Bildiri No: 94. Sf. 40. 25-26 Mayıs 2017 –
Ankara
47. Saygılı, D.,
Yerlikaya, O., Karagözlü, C. 2017
Süt Teknolojisinde Ozon Uygulamaları. 1. Ulusal
Sütçülük Kongresi Poster Bildiriler. Bildiri No: 65 sf.88. 25-26 Mayıs
2017 - Ankara
48. Karagözlü, C., Saygılı, D. 2017 Bebeklerde Atopi ve Probiyotiklerin
Önemi. 1. Ulusal Sütçülük Kongresi Poster Bildiriler. Bildiri No: 95 sf. 109.
25-26 Mayıs 2017 - Ankara
Uluslar
arası Toplantılarda Sunulan Bildiriler
1. KARAGÖZLÜ, C.; GÖNÇ, S.
1993. Lactic Acid Fermented Milk Products in Turkey. Lactic Acid Bacteria. (Ed.
by: Eng - L. Foo, H.G. Griffin, R. Mölby, Carl - G. Heden). Pp:47 - 54.Horizon
Scientific Press.England. (SUNULU)
2. GÖNÇ, S.; AKALIN, S.;
KARAGÖZLÜ, C. 1996. Anticarcinogenic Activity of Fermented Milk. IUFoST’96
Regional Symposium 10 - 11 . 10 . 1996. Non - Nutritive HealthFactors for
Future Foods. 426 - 435. Seul . Korea. (POSTER)
3. KINIK, Ö., AKALIN, S.;
GÖNÇ, S.; KARAGÖZLÜ, C.1998. A Research on The Isolatin of Yersinia
enterocolitica in Turkish Cheese Varieties. 7th International Congress
Yersinia. 15 - 16 June 1998. Nijmegen - The Netherlands. Nederlands Tıjdschrift voor Medische Microbiologie.
Sup:II Vol : 6 June 1988. pp:46. (POSTER)
4. KARAGÖZLÜ, C., KILIÇ,
S. 2000. Kefir -
Functional Fermented Milks Product. DANONE Symposium “ Fermented food,
fermentation and intestinal flora” 22 – 23 May 2000 New York. USA. (POSTER).
5. KARAGÖZLÜ, C., KILIÇ,
S., ARSLAN, F. 2000. Properties of dairy Products as Functional Foods. Food
2000, Blacksea and Central Asian Symposium on Food technology. October 12 - 16
, 2000 Ankara - TURKEY "Oral Presantion" (SÖZLÜ TEBLİĞ)
6. KARAGÖZLÜ, C., KESENKAŞ.
H. 2001 . Technological Properties and Health Benefits of Turkish Yoghurt.
Symposium Danone Fermented Foods and Healthy Digestive Function N. National
Instıtute of Nutrition Mexico 17 - 18 May . 2001 – Mexico (POSTER TEBLİĞ).
7. Karagözlü, C., Uysal,
H.R., Şahin, E. E- commercial in Food Industry 2003 International Congress on
Information Technology in Agriculture, Food and Enviroment Proceedings pp:
549-555 (Ed. K.O. SINDIR) Ege University Press, Bornıva 2003 (Poster)
8. Karagözlü, C.Computer
Vision Technology and Using Possibilities in Dairy Industry. 2003 International
Congress on Information Technology in Agriculture, Food and Enviroment
Proceedings pp: 575-579 (Ed. K.O. SINDIR) Ege University Press, Bornova 2003
(Poster)
9. UYSAL KARAHAN,Ö.,
DEMIRBAS, N., KARAGOZLU, C., KENANOGLU Z. 2003.An Evaluation of the Efforts to
Form the Food Safety Systems for the Dairy Industry in Turkey From the Stand
Point of the Adaptation to EU. 83 rd EAAE SEMINAR Chania, Crete, Grece,. - Book
of Abstracts pp: 65 MAICh Graphic Arts and Publishing Unit4-7 Sep. 2003. http://eaae.maich.gr/
(Sunulu)
10. Karagozlu, C. 2003.
Kefir - Probiotic Fermented Milk Product. 50 th Anniversary of The University
of Food Technology HIFFI 15 - 17 Oct. 2003 Plovdiv - Bulgaria. Collection of
Scientific Works of the HIFFI Plovdiv Vol: (L)50 Issue:2.pp: 404-409 - ISSN
0477-0250 UFTA Academic Publising House, Plovdiv - Bulgaria (SÖZLÜ)
11. Karagozlu, C. 2003.
Conjugated Linoleic Acid Content In Cheese: Implications for Human Health. 50
th Anniversary of The University of Food Technology HIFFI 15 - 17 Oct. 2003
Plovdiv - Bulgaria. - Collection of Scientific Works of the HIFFI Plovdiv Vol
50(L) Issue 2 pp: 410-415 ISSN 0477-0250 UFTA Academic Publising House, Plovdiv
- Bulgaria. (SÖZLÜ)
12. Akalın, S., Karagözlü,
C., Elmacı, Y., Ünal, G., Gönç, S. 2005. Effects of Fat Replacers on the
sensory and textural properties of Ice Cream. 26 th ISF World Congress Prague
25 - 28 Sep. 2005 (POSTER)
13. Karagözlü, C. 2008.
Kefir. International Symposium Food, Nutrition and Cancer. E.U. Culture
Center,Konak-Izmir (Çağrılı Sözlü Bildiri).
14. Yerlikaya, O.,
Karagozlu, C. 2008. Whey Proteins And Their Anticarcinogenic Activities.
International Symposium Food, Nutrition and Cancer. E.U. Culture
Center,Konak-Izmir (Poster No:48).
15. Yerlikaya, O.,
Karagozlu, C. 2008. Conjugated Linoleic Acid And Its Effects On Human Health.
International Symposium Food,Nutrition and Cancer. E.U. Culture
Center,Konak-Izmir(Poster No:14)
16. Yerlikaya, O.,
Karagözlü, C. 2008. Probiotics, Prebiortics and Synbiotics. VI. International
Nutrition and Dietetics Congress. 2-6 April 2008, Lara Antalya (POSTER).
17. Yerlikaya, O.,
Karagözlü, C. 2008. Goat Milk in Human Nutrition. VI. International Nutrition
and Dietetics Congress. 2-6 April 2008, Lara Antalya (POSTER)
18. Yerlikaya, O., Karagözlü,
C. 2008. Probiotic Bacteria in Cancer Prevention. 1st International Congress on
Nutrition and Cancer. May 19-23, 2008 Kervansaray Lara, Antalya (Poster No: 11)
Congress Proceedings pp:55 -56 (POSTER)
19. Yerlikaya, O.
Karagozlu, C. 2008. The Importance of Dairy Products in Metabolic Syndrome. 1st
International Congress on Nutrition and Cancer. May 19-23, 2008 Kervansaray
Lara, Antalya (Poster No: 26) Congress Proceedings pp:64 -65 (POSTER).
20.
2009, Tonguç, İ.E., Yerlikaya, O., Karagözlü, C.,
Kınık, Ö. Cosmetic Properties of Whey Minerals. II. AntiAging and Aesthetic
Medicine Congress, October 22-25 DESEM-İzmir . Journal of Medical Sciences, 29,
5: (Suppl) p: 123 ISSN: 1300-0292 (Sözlü)
21. Topaloğlu Ak, A.: Çoğulu, D., Çağlar, E., Sandallı, N., Karagözlü, C., Eresin, N. 2010. Effects of multi-strain probiotic-kefir on salivary mutans streptococci and lactobacilli . The International Association for Dental Research (IADR), General Session. 14 - 17 July 2010. IADR General Session, Barcelona, Spain. (Sözlü)
21. Topaloğlu Ak, A.: Çoğulu, D., Çağlar, E., Sandallı, N., Karagözlü, C., Eresin, N. 2010. Effects of multi-strain probiotic-kefir on salivary mutans streptococci and lactobacilli . The International Association for Dental Research (IADR), General Session. 14 - 17 July 2010. IADR General Session, Barcelona, Spain. (Sözlü)
22.
Karagözlü, C. 2011. Bergama Yöresi Peynirleri.
Uluslararası Bergama Sempozyumu 7-9 Nisan 2011. Bergama Belediyesi Yayınları.
Bildiriler II. Cilt. 424-434. ISBN: 978-605-4597-01-7. Lamineks Matbaacılık.
İzmir.(Sözlü)
DOÇENTLİK SONRASI
23.
AKBULUT, N., KESENKAŞ, H., KARAGÖZLÜ, C, YERLİKAYA, O., AKPINAR, A., ÖZER, E. 2013. Properties
of Winter Yoghurtfrom Cow and Goat Milk. The 2. International Symposium on
" Traditional Foods from Adriatic to Caucasicus". 24-26 October 2013
Struga - Ohrid - Macedonia. Abtract Books. pp: 136. ISBN: 978-605-4265-25-1.
Toprak Ofset , Tekirdağ. (Poster)
24. KARAGÖZLÜ, C. 2013. Menemen Yoghurt. The 2. International Symposium
on " Traditional Foods from Adriatic to Caucasicus". 24-26 October
2013 Struga - Ohrid - Macedonia. Abtract Books. pp: 131. ISBN:
978-605-4265-25-1. Toprak Ofset , Tekirdağ. (Poster)
25. KARAGÖZLÜ, N., KARAGÖZLÜ, C. 2013 Recent Advances in
Microencapsulation of Probiotic Microorganisms. The 2. International Symposium
on " Traditional Foods from Adriatic to Caucasicus". 24-26 October
2013 Struga - Ohrid - Macedonia. Abtract Books. pp: 87. ISBN:
978-605-4265-25-1. Toprak Ofset , Tekirdağ. (Poster)
26. Karagözlü, C. 2015. Using Probiotics and Prebiotics in Traditional
Dairy Dessert Production. The 3rd International Symposium on "Traditional
Food from Adriatic to Caucasus" 01-04 October 2015 Sarajevo/ Bosnia and
Herzegovia.Abstract Book. pp: 239. ISBN978-605-426537-4. Toprak Ofset -
Tekirdağ / Turkey (Poster)
27. Ünal, G., Karagözlü, C., Akalın, A.S., Kınık, Ö.,
Akan, E. 2015. Effect of Black and Green Tea on Some Characteristics of Kefir
and Drinking Yoghurt During Storage. The 3rd International Symposium on
"Traditional Food from Adriatic to Caucasus" 01-04 October 2015
Sarajevo/ Bosnia and Herzegovia.Abstract Book. pp: 248. ISBN978-605-426537-4.
Toprak Ofset - Tekirdağ / Turkey (Poster)
28. Kayaardı, S.,Karagözlü, C., Söbeli, C. 2015. Quality
Characteristics of Yoghurt Produced from Pulsed Light - Treated Milk. The 3rd
International Symposium on "Traditional Food from Adriatic to
Caucasus" 01-04 October 2015 Sarajevo/ Bosnia and Herzegovia.Abstract
Book. pp: 614. ISBN978-605-426537-4. Toprak Ofset - Tekirdağ / Turkey (Poster)
29. Karagözlü, C., Karagözlü, N. 2015. Microbial Souruce Tracking
Methods Using in Food Industry. The 3rd International Symposium on
"Traditional Food from Adriatic to Caucasus" 01-04 October 2015
Sarajevo/ Bosnia and Herzegovia.Abstract Book. pp: 638. ISBN978-605-426537-4.
Toprak Ofset - Tekirdağ / Turkey (Poster)
30. Yerlikaya, O.; Saygılı,
D.; Karagözlü, C. 2016. Deve Sütü:
Bileşimi, sağlık üzerine etkileri, deve sütü ürünleri. Uluslararası Devecilik
Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu 17-19 Kasım 2016. Bildiriler Kitabı
II.Cilt. Fen ve Sağlık Bilimleri. ISBN: 978-605-886826-7 Editörler: Atakan Koç
– Hasan Erdoğan. Sf: 31-43 Selçuk
Belediyesi Kent Belleği Yayınları. Selçuk – İzmir (Sözlü)
KİTAPLAR
1.
UYSAL, H.R.; GÖNÇ, S.;
OYSUN, G.; KARAGÖZLÜ, C. 1996. Peynir Olgunlaşmasında Proteolizin Belirlenmesi
İçin Kimyasal Metodlar. (Yardımcı Ders Kitabı “Tercüme”). Ege Üniversitesi
Ziraat Fakültesi Yay. No: 519. E.Ü.Z.F. Ofset Atölyesi. Bornova - İzmir.
2.
DEMİRBAŞ, N.; KARAGÖZLÜ;
C., AKBULUT, N. 2002.Dünya ve Türkiye 'de Süt Hayvancılığı ve Süt Ürünleri
Sanayii - İstanbul Ticaret Odası Yayın No: 2002/7171 sf. ISBN 975-512-612-0 İstanbul.
Net Ltd. Şti. İstanbul
3.
KINIK, Ö., AKBULUT, N.,
KARAGÖZLÜ; C. 2002. Süt ve Süt Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar. (Yardımcı
Ders Kitabı – Tercüme). E.Ü. Ziraat Fak. Yay. No: 551.E.Ü: Basımevi. Bornova –
İzmir.
4.
DEMİRBAŞ, N. KARAGÖZLÜ, C.
2006. Küresel Rekabet ve AB'ye Uyum Açısından Türkiye'de Süt ve Süt Ürünleri
Sanayiinde Gıda Güvenliği ve Kalite Konusundaki Gelişmeler: İzmir İli Örneği.
İzmir Ticaret Odası Yayınları: NO: 151. ISBN 9944-60-037-7, İzmir.
5.
KARAGÖZLÜ, C., AKBULUT, N.
2008 Laboratuvar Tekniği. (Ders Kitabı). E.Ü. Yayınları Ziraat Fakültesi Yayını
No: 570 ISBN 978-975-483-779-7 151 + XVI sf. Ege Üniversitesi Basımevi. İzmir
6. Kınık,
Ö., Karagözlü, C., Yerlikaya O. 2011.
Peynire İşlenecek Sütün Özellikleri. Peynir Biliminin Temelleri Kitabı Bölüm 2.
Editörler. Adnan Hayaloğlu, Barbaros Özer. SİDAŞ Medya Yayınevi. İzmir.
DOÇENTLİK
SONRASI
7. AKBULUT,
N.; KARAGÖZLÜ, C. (2012 – 2014).
Gıda Bilimi ve Teknolojisi. 283 sf. Sidaş Medya Ltd. Şti. ISBN: 978-605-5267-01-8.
Gülermat Matbaacılık. İzmir. (2. Baskı)
8.
AKÇİÇEK, E., KARAGÖZLÜ, C. 2013. Deve Sütü, Beslenme
ve Sağlık. DEVE KİTABI. Editörler: Emine Gürsoy Naskali, Erkan Demir. sf: 409 -
428. Baskı Çalış Ofset. ISBN 978 605 5397 35 7. KİTABEVİ - İstanbul
9.
KARAGÖZLÜ,
C. 2016. Kefir. Kanserden Korunmada Gıdalar
ve Beslenme. Editörler: Semih Ötleş, Eren Akçiçek. Gülermat Matbaacılık. ISBN: 978-605-5267-30-8 Sf:125-144. Sidaş
Medya Ltd. Şti. İzmir.
10.
KARAGÖZLÜ,
C.; AKÇİÇEK, E. 2017. Eşek Sütü, Bileşimi ve
Özellikler. Bölüm 15. Sf 285-304. Can Dostum Arkadaşım Eşek. Editörler: Eren
Akçiçek, Hüseyin Arıkan. Gece Kitaplığı Mabaacılık. ISBN: 978-605-180-8864. 374
sf. Ankara
TEKSİRLER
1. AKBULUT, N., KARAGÖZLÜ,
C. 2000. Laboratuvar Tekniği. E.Ü. Ziraat Fakültesi Yayınları. Teksir No:63/1.
E.Ü. Ziraat Fakültesi Ofset Basımevi 2000. Bornova / İzmir.
2. AKBULUT, N.; KARAGÖZLÜ,
C. 2001. Gıda Bilimi ve Teknolojisi. E.Ü. Ziraat Fakültesi Yay. Ders Notları:
65/1. E.Ü. Z.F. Ofset Basımevi. Bornova – İzmir
3. KARAGÖZLÜ, C. 2002. Süt
Endüstrisinde Kuruluş ve Organizasyon. E.Ü. Ziraat Fakültesi Ders Notları
No:66/1. E.Ü. Ziraat Fakültesi Ofset Basım evi, Bornova – İzmir.
PROJELER
1.KARAGÖZLÜ;
C.; OKTAR, E. 1990. Farklı Isıl İşlem Görmüş İnek Sütlerinden Kefir Kültürü ve
Tanesi ile Üretilen Kefirlerin Dayanıklılığı ve Nitelikleri Üzerine
Araştırmalar. (Yüksek Lisans Tezi).E.Ü. Araştırma Fonu. Proje No: 88 - ZRF -
036 188 + XVI sf. Bornova - İzmir.
2.KARAGÖZLÜ, C.; GÖNÇ,
S.1997 Meyveli Yoğurt Üretimi, Meyve Karışımı Hazırlanması, Yoğurtların Dayanma
Süreleri ile Bazı Nitelikleri Üzerine Araştırmalar.(Doktora Tezi) E.Ü.
Araştırma Fonu. Proje No: 92 - ZRF - 036 134 + XII sf. Bornova - İzmir. (E.Ü.
Bilim - Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi
19 - 21 Ekim 1998 I. Proje Sergisi’ne katıldı)
3.KILIÇ,
S.; GÖNÇ, S.; UYSAL, H.R.; KARAGÖZLÜ, C. 1997. Geleneksel Yöntemle ve Kültür
Kullanarak Yapılan İzmir Tulum Peynirinin Olgunlaşma Sürecinde Meydana Gelen
Değişikliklerin Kıyaslanması. E.Ü. Araştırma Fonu. Proje No: 96 - ZRF - 005. 65
+ VII sf. Bornova - İzmir. (E.Ü. Bilim - Teknoloji Uygulama ve Araştırma
Merkezi 19 - 21 Ekim 1998 I. Proje
Sergisi’ne katıldı).
4.OYSUN,
G.; GÖNÇ, S.; KINIK, Ö.; UYSAL, H.R., KARAGÖZLÜ, C., DİNKÇİ, N. 1998.Çeşitli
Tür Sütlerden Yapılan Beyaz Peynirlerde Olgunlaşma Sürecinde Protein
Fraksiyonları ve Serbest Yağ Asitleri Bileşimindeki Değişikliklerin
Belirlenmesi. E.Ü. Araştırma Fon Saymanlığı 95 - ZRF - 004 No’lu Proje. 42 +
VIII sf. Bornova - İzmir.
5.ERGÜLLÜ, E. , UYSAL,
H.R., KINIK, Ö., AKALAIN, S., KAVAS, G., KARAGÖZLÜ, C. 1998.Beyaz Peynirin Geç
Şişmesinin Önlenmesi Üzerine Bir Araştırma. E.Ü
Araştırma Fon Saymanlığı 94 - ZRF - 021 No’lu Proje. 27 + VIII sf.
Bornova - İzmir.
6. AKBULUT, N., KINIK, Ö.,
KARAGÖZLÜ, C. 1998. Beyaz Peynir
Üretiminde Sodyum Klorür Yerine Potasyum Klorür Kullanım Olanaklarının
Belirlenmesi. Araştırma Fon Saymanlığı 96 - ZRF - 036 No'lu Proje 40 +VIII sf.
Bornova - İzmir. (E.Ü. Bilim - Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi 25 - 27 Ekim 1999 II. Proje Sergisi)
7. AKBULUT, N., KILIÇ, S.,
KARAGÖZLÜ, C., MATER, Y. 1999 Eksopolisakkarit Oluşturan Laktobasillus delbrueckii ssp. bulgaricus ve Streptococcus salivarus ssp. thermophilus’un Meyveli Yoğurt
Üretiminde Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi. Araştırma Fon Saymanlığı 96 -
ZRF - 035 No’lu Proje 45+IX sf. Bornova -İzmir.
8. Global Rekabet ve AB’ye
Entegrasyon Açısından Türkiye’de Süt ve Süt Ürünleri Sanayiinde Gıda Güvenliği
Sistemlerinin Oluşturulmasında Ortaya Çıkabilecek Sorunlar: İzmir İli Örneği .
Doç. Dr. Nevin DEMİRBAŞ, Yrd. Doç. Dr. Cem KARAGÖZLÜ, Ar. Gör. Özlem KARAHAN,
Ar. Gör. Zerrin KENANOĞLU ZRF –2003- 006 No lu Bilimsel Araştırma Projeleri
desteği.
9.
Mide Ülserine Karşı
Kefirin Koruyucu Etkinliği Üzerine Bir Araştırma ZRF – 2002 – 039 Nolu Yüksek
Lisans Tez Projesi (Danışman Yrd. Doç. Dr. Cem KARAGÖZLÜ, Zir. Müh. Yahya Tufan
OKTAY)
10.
(a) KARAGÖZLÜ, C.,
YERLİKAYA O. 2008. Kaparili Beyaz Peynir Üretimi ve Kalite Özellikleri Üzerine
Bir Araştırma. E.Ü. BAP 2006 – ZRF 2006.
(b) KARAGÖZLÜ,
C., YERLİKAYA O. 2008. Kaparili Beyaz Peynir Üretimi ve Kalite Özellikleri
Üzerine Bir Araştırma. TÜBİTAK 107 O 305 No lu Proje.
11. Karagözlü,
C., Uysal, H., Yerlikaya, O., Akpınar, A., Ergönül, B., Ünal, G., Ender, G.
(2011). Bazı Yöresel Peynirlerimizin Kolesterol Düzeyi ve Besin Ögeleri Üzerine
Bir Araştırma. E.Ü. BAP – 2009 ZRF 017.
12. Karagözlü,
C. , Tonguç İ.E. (2012) Laktoz ve Galaktoz İntoleranslı Bireylerin Tüketimine
Yönelik Fermente Süt Ürünlerinin Geliştirilmesi ve Kalite Özelliklerinin
Belirlenmesi. EÜ BAP 2009-ZRF – 018
DOÇENTLİK
SONRASI
13.
AKBULUT, N., KARAGÖZLÜ, C., KESENKAŞ, H., YERLİKAYA,
O., AKPINAR, A. (2013). Farklı Üretim Tekniklerinin Kış Yoğurtlarının Bazı
Özelliklerine Etkisi. EÜ BAP 2009-ZRF-052.
14. KARAGÖZLÜ, C., AKALIN,
C.,KINIK, Ö., ÜNAL, G., ACU, M. (2015). Fermente süt içeceklerinde siyah ve
yeşil çay kullanımın etkisi. E.Ü. BAP – 2011 ZRF 012 .
15. KARAGÖZLÜ, C., KINIK,
Ö., AKALIN, S., KESENKAŞ, H., DİNKÇİ, N. (Devam ediyor). Somatik Hücre
Sayısının Probiyotik Yoğurtların Özellikleri Üzerine Etkisi. E.Ü. BAP – 2013
ZRF - 016
16. Ertekin F,
Çakmak, B.; Altan, Ö.; Karagözlü, C.; İçier,
F. (2017) Ege Üniversitesi Ar-Ge Strateji Belgesi (Gıda Bilimleri ve
Teknolojileri). TÜBİTAK 115R125 No lu proje .TOVAG – Üniversite Araştırma
Potansiyeli.
MESLEK DIŞI MAKALELERİ
İzmir İzmir Kent Kültür Dergisi
- İzmir Tulumu. İzmir İzmir kent kültürü dergisi. Mart - Nisan 2001 Yıl: 5 Sayı:28 Sf:26-27.
- Atatürk ve Çağdaşlık. İzmir İzmir kent kültürü dergisi.(On Kasım Özel Sayısı) Kasım 2010 Yıl: Sayı: Sf:26-27.
Karşıyaka Karşıyaka Kent Kültürü Dergisi
- Tilladan Tuvalete Karşıyaka Karşıyaka Dergisi Şubat - Mart 2008 Yıl: 2 Sayı 12: Sf:35-36
- Mustafa Kemal Atatürk ve KSK Karşıyaka Karşıyaka Dergisi Haziran - Temmuz 2008 Yıl: 3 Sayı 14: Sf:35-36
- Kahvelerden Sanal Sitelere Karşıyaka Karşıyaka Dergisi Aralık - Ocak 2008 Yıl: 3 Sayı 17: Sf:39-40
- Minyatür Kale ile Yaşanan Dostluk Karşıyaka Karşıyaka Dergisi Ağustos - Eylül 2010 Yıl: 5 Sayı:27 Sf:39-40
- Karşıyaka Çarşısından Sanayiciliğe Uzanan Yol (1) Karşıyaka Karşıyaka Dergisi Ekim - Kasım 2010 Yıl: 5 Sayı:28 Sf:35-36
- Karşıyaka Çarşısından Sanayiciliğe Uzanan Yol (2) Karşıyaka Karşıyaka Dergisi Aralık - Ocak 2010 Yıl: 5 Sayı:29
- Karşıyaka Çarşısından Sanayiciliğe Uzanan Yol (3) Karşıyaka Karşıyaka Dergisi Şubat - Mart 2011 Yıl: 5 Sayı:30
- İlkler ve Girişimcilik Karşıyaka Karşıyaka Dergisi Ağustos - Eylül 2011 Yıl: 6 Sayı 33
KARŞIYAKA LIFE YAZILARI
- Nisan 2011: Unutulmuş Aiol Kenti Lokai
- Mayıs 2011: Aslı Perker Ropörtajı
- Haziran 2011: Zafere Kaçış "Zühtü Işıl"
- Temmuz 2011: İzmir'in 8500 Yıllık Yiyeceği "Midye"
- Ağustos 2011:İzmir ve Yöresi Peynirleri
- Eylül 2011: Cehennem Sıcağı ve Yıkılan Geçmiş
- Ekim 2011: 90 + Hayata Dair
Yorumlar